*hier volgt een afbeelding van het recente maandnieuws

 

   Hieronder kunt u ons maandnieuws downloaden;

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder het TellegenNieuws van voorgaande jaren

 

Schoolfoto's
              

Gisteren was het weer tijd om lekker opgedoft of gewoon als jezelf op de foto te worden gezet.
En wat dan helemaal fijn is dat het weer dan ook meewerkt en dat er gewoon buiten van die mooie foto's gemaakt kunnen worden. Iedereen kreeg een persoonlijke fotoshoot en later was er de mogelijkheid om samen met broertjes en zusjes te poseren. De klassefoto's zijn eerder dit jaar al gemaakt (zie groepspagina's).
We zijn erg benieuwd naar het resultaat maar met zulke knappe koppies kan het niet anders dan dat die foto's SUPER zijn!


                                 

Symfonie voor Angsthazen en Durfals

Vandaag was het de beurt aan onze kinderen van groep 4, 5 en 6 (samen met nog zo'n 500 kinderen uit de regio).
Ze mochten meedoen met een heus Symfonie-orkest en niet de eerste de beste maar zowaar het Nederlands Symphonie Orkest!
Al weken zijn ze op school aan het oefenen met body-ritme's, geluidseffecten en wanneer er precies op aanwijzing van de orkestleider, wat moet worden gedaan.
Samen met de kinderen werd de "Symfonie voor Angsthazen en Durfals" ten gehore gebracht.
Het was een zeer bijzondere ervaring die we niet snel zullen vergeten. Op het eind was er zelfs een staande ovatie! Van het orkest voor deze geweldige artiesten > de kinderen!

Helaas mochten we niet filmen maar ik heb een >>
link << gevonden waar je even een kleine impressie van de voorstelling kunt bekijken.

Al met al een prachtige manier om kennis te maken met klassieke muziek.

De foto's zijn inmiddels op de site geplaatst.
Kijk hiervoor bij de fotopagina of bij de
groepspagina van groep 4-5-6
Daar kun ook een link vinden naar een hele leuke site waar de hele voorstelling is uitgeschreven. Met oa de teksten en "enge" tekeningen. Ècht even kijken!

 

                            

 

Bezoek aan kamp Westerbork   

                                                                    

Om het jaar brengt onze school een bezoek aan het voormalig Kamp Westerbork.
Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen weten wat er destijds heeft plaatsgevonden.
Afgelopen dinsdag 25 maart was het de beurt aan de huidige 7 en 8ste groepers.
Dit keer werden we welkom geheten door Patrick Prinsen van het herinneringscentrum. Omdat hij wist dat wij uit Wijhe kwamen had hij het verhaal van Hertha in zijn uitleg over het kamp verwerkt. Hij vertelde ons uitgebreid hoe het kamp was ontstaan (en waarom) en hoe het dagelijks leven er in het kamp uitzag. Daarna konden we de tentoonstelling in het herinneringscentrum gaan bekijken. Hier werden de verhalen van de diverse mensen die hier waren geweest nog duidelijker. De kinderen kregen ook vragen mee mbt een specifiek persoon en werden op die manier door de tentoonstelling geleid.
Na de lunch gingen we, dmv een wandeling door het bos, naar het daadwerkelijke kamp wat op een kleine 4 km van het herinneringscentrum ligt.  
Hier aangekomen was ook de heer Prinsen er weer en dit was heel fijn omdat hij ons heel veel extra (achtergrond)informatie wist te vertellen. Op het kamp is namelijk niet meer zoveel te zien van wat er destijds allemaal heeft plaatsgevonden. Het is eigenlijk een hele mooie plek in het bos met her en der een rechthoekige heuvel waar destijds de barakken hebben gestaan.
Ook hingen er hele grote foto’s van briefjes en kaarten welke mensen vanuit het kamp hadden verstuurd of op het allerlaatst uit de trein hadden gegooid. Zo was daar ook het laatste levensteken van Hertha…. “We zijn vol goed moed en hopelijk tot ziens in ons mooie Hollandje”….
De 102 duizend rode herinneringsstenen op de voormalige appèl-plaats, met her en der foto’s van kinderen en hun ouders waren overweldigend.
Tot slot gingen we naar de bekende spoorrail, welke in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, niet de echte spoorlijn is waarover al die 94 treinen uit Westerbork zijn vertrokken.
                  
Het blijft iedere keer een bijzondere ervaring om op die plek rond te lopen.

De foto's van het bezoek staan op de fotopagina (zie linkerkolom)
 

 

EindToets Cito voor groep 8 begonnen


 11 t/m 13 februari

Op 85% van de basisscholen in Nederland is vandaag voor groep 8 de jaarlijkse Citotoets weer van start gegaan. Ongeveer 162.000 leerlingen buigen zich drie dagen over 200 meerkeuzevragen.
Zo ook voor onze 8ste groepers en dat is natuurlijk ontzettend SPANNEND !
 
De kinderen zullen getoetst worden op het gebied van taal, rekenen en studievaardigheden. Bijna 90% van de scholen laat de kinderen ook de toets wereldoriëntatie doen.

Omdat de toets zich richt op basisvaardigheden is een speciale training vooraf niet nodig. De toets laat zien hoe goed leerlingen gebruik kunnen maken van wat zij op de basisschool leerden. Een kennismaking met de toets en het type vragen op school is voldoende. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van een ‘oude’ toets.

De Citotoets is een hulpmiddel bij het maken van de keuze voor een passend brugklastype. De toets geeft een onafhankelijk advies naast het advies van de basisschool en de wens van ouders en leerling. Om de onafhankelijkheid van de toets te garanderen wordt de inhoud jaarlijks compleet vernieuwd.
 
Resultaten
In de eerste week van maart 2014 ontvangen scholen de resultaten. Op woensdag 5 maart, als alle scholen de resultaten hebben ontvangen, maakt Cito de uitslag bekend.
 

         Wij wensen iedereen heel veel SUCCES !! Zet 'm op !

 
Hier wellicht nog een handige link waar je handige tips kunt lezen.
 
 
 
 
 

Kerst op de TellegenPhotobucket

(zie foto's onderaan de pagina)

  

 

Ook dit jaar wilden wij samen afsluiten in een heerlijke kerstsfeer en zoals elk jaar door een gezellig samenkomen. Woensdagochtend 18 december, gingen we in groepjes allerlei gezellige Kerstknutsels maken. Anders dan voorgaande jaren was de gezamelijk kerstviering, met stukjes en liedjes opgevoerd door de kinderen, 's avonds voor het Kerstdiner. Zodat ook de werkende ouders mee konden genieten. Hierna gingen de kinderen naar hun eigen klaslokaal voor het gezamelijke Tellegen Kerstdiner alwaar ze wederom werden getrakteerd op allerlei heerlijke eigengemaakte gerechten.
 
Het was om je vingers bij af te likken!!
Tijdens het kerstdiner was er voor de ouders weer een gezellig samenzijn op het schoolplein. Dit alles onder het genot van heerlijke warme chocolademelk, lekkere kersthapjes, nostalgische kerstklanken en een knisperend haardvuurtje! Het enige wat er aan ontbrak om de sfeer compleet te maken waren een paar sneeuwvlokjes maar desondanks was het zeer gezellig en voor herhaling vatbaar!

Bij deze willen wij iedereen een hele fijne vakantie toewensen!
Photobucket
 
 

                       Prettige Feestdagen  

                  en een Voorspoedig 2014

        Voor de foto's van deze sprankelende ochtend en avond >> kijk snel op onze fotopagina
 
 
 
Photobucket

Hoog Bezoek 

Afgelopen donderdag was het weer zover! 
De Goedheiligman was zo vriendelijk om
samen met zijn Pieten ook onze school een
bezoekje te brengen. Dit jaar kwam er al luid toeterend een heuse Camper aanrijden welke vlak voor de school tot stilstand kwam. Sinterklaas vertelde dat ze een aardige opa waren tegengekomen die aanbood om de Sint en zijn Pieten naar school te brengen.

De Sint en zijn Pieten  werden onder luid gejuich binnengehaald alwaar het feest echt van start ging.

Inmiddels is de Sint, met zijn gevolg, weer naar Spanje vertrokken maar gelukkig hebben we de foto's nog!


                          
 
Voor meer foto's kijk snel  op onze fotopagina !

 

                               Schoolplein Klusdag

Zaterdag 19 oktober zijn we met een hele groep sterke klusvaders begonnen met de eerste fase van het opknappen en herinrichten van het schoolplein.
Op de fotopagina zie je nog veel meer foto's !!
                                                                        
 
 
 
                                                                                        
Update
 
 
 
 
 

We zijn weer gestart op maandag 19 augustus.

Het nieuwe schooljaar is officieel begonnen en wat is het fijn om iedereen weer te zien!

We hebben elkaar in een kring onze vakantie verhalen verteld en daarna hebben we met z'n allen geproost op een fijn nieuw schooljaar!

De limonade was heerlijk en het was ook gezellig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Schooljaar 2013-2013

 

Sportdag 2013

 

Donderdag 30 Mei was de gezamelijke sportdag van alle 7 en 8ste groepen uit Wijhe. Er waren allemaal verschillende soorten sporten om uit te kiezen. Rolstoelbasketbal, Free running, Survival, Turnen, Klimmen, Streetdance, Hockey, Tennis, Handbal, Voetbal en Darten. Je had 4 Rondes en in elke ronde deed je 1 sport. Ik deed in Ronde 1: Survival, Ronde 2: Streetdance, Ronde 3: Hockey en in Ronde 4: Tennis. Het leukste vond ik Survival, het minst leukst vond ik Streetdance en het moeilijkst vond ik Hockey. Als eindspel moesten we in de middencirkel staan en gingen ze vragen stellen bijvoorbeeld: wat vond je het leukst, wat vond je het stomst en wat vond je het moeilijkst. Op het hek waren woorden op papier geplakt bijvoorbeeld streetdance. En wij moesten rennen naar wat we het leukste vonden, het moeilijkst vonden of wat we het stomst vonden. Op het eind kregen we een ijsje en een vaantje. Ik heb nu wel spierpijn maar ik vond het heel leuk en sportief.

Nadine

 

 

Kamp 2013

 

We zijn naar Terschelling geweest op 6 mei t/m 8 mei. We moesten ongeveer 2 uur op de boot zitten. We hebben heel veel gedaan bijvoorbeeld, wadlopen, fiets speurtocht, museum, smokkel spel, wie is de mol en we zijn naar het dorpje geweest. Bij het wadlopen zakte je heel ver door.

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorloop Alpedu'Tellegen

 

(in het menu hiernaast kun je nog meer filmpjes vinden)

 

De afgelopen week stond in het kader van Openbare Onderwijsweek.
Eigenlijk hadden wij een tentoonstelling gepland maar geheel spontaan werd er gedacht aan een sponsorloop tbv de opa van Tess; Dhr. Han Willemsen.

Hij zal namelijk begin juni de uitdaging aan om drie maal de Aple D'Huez te gaan beklimmen en dit alles ten bate van het KWF. 

Dit konden wij als school natuurlijk niet zomaar ongemerkt voorbij laten gaan!
In het weekend hebben al onze kinderen zich door papa's, mama's, opa's, oma's, en vele anderen laten sponsoren. Afgelopen donderdagmiddag was het zover en hebben ze zich helemaal in het zweet gelopen en gefietst.

De opbrengst is nog niet exact geteld maar een kleine schatting brengt ons in de buurt van de 1300 euro!!!


edit; De uiteindelijke opbrengst was €1.656,75

 

 

 
 
 
 
Update 18 maart 2013 

 

Atelier en Muziekworkshop

 

 

 

Afgelopen vrijdagmiddag was er weer Atelier. De leerlingen werden verdeeld over diverse groepjes waarin men kon zich kon uitleven aan het beschilderen van paaseieren, cupcakes bakken en versieren.
Tevens was er een erg leuke Muziekworkshop, verzorgd door de Wijhese harmonie. De kinderen mochten (blaas)instrumenten bespelen en kregen uitleg over de diverse instrumenten. Als ze het leuk vonden kunnen ze zich vrijblijvend aanmelden voor 5 proeflessen. Het was een swingende middag!Meer Foto's staan inmiddels op onze facebook pagina of op onze
Atelier groepspagina
(Kijk in het linkermenu via School & Organisatie bij onze groepen)
 
 
 
Landelijke Opruimdag
Donderdagmiddag 15 maart, hebben we met de leerlingen van groep 7/8 meegedaan aan de landelijke opruimactie van de Rova.
Met veel enthousiasme hebben de leerlingen onze buurt weer een stukje schoner gemaakt. Via de Rova doen we elk jaar mee aan de landelijke opruimactie. Met grijpertjes en vuilniszakken gaan de leerlingen de buurt in om het zwerfvuil op te ruimen. Er worden soms de meest bizarre stukken vuil gevonden, zoals een fietsstuur, een ijzeren haardpook en zelfs een dode eend. Op de foto's is te zien hoeveel zakken er werden gevuld met afval. Jongens en meisjes, namens de hele buurt weer van harte bedankt!!Voor meer foto's klik je hier door naar de groepspagina van groep 7/8
 
 

Maandopening Maart

Op maandagochtend 4 maart jl. hebben de kinderen van groep 3 en 4 een optreden verzorgd in het speellokaal voor alle kinderen en leerkrachten van de school.
Dit in het kader van de nieuwe methode voor de  sociaal/emotionele ontwikkeling : "Kanjertraining. "
We begonnen met het zingen en uitspelen van het lied : "Help" . Stoere brandweermannen kwamen de bange meisjes redden, die in een huis vol rook opgesloten zaten. Gelukkig viel het brandje mee en was  deze snel geblust. Stoer spelen is anders dan echt stoer zijn. Evenals bang spelen en bang zijn. De leerlingen konden goed verwoorden waar ze wel of niet bang voor zijn.  
 
Hierna volgde een zelfgeschreven Rap;

"Anders zijn" 
 
Iedereen is anders
Anders zijn dat is cool
Iedereen is anders
Anders wordt het een saaie boel
Zolang je niemand pest
en elkaar vertrouwd
Mag je anders zijn
Als je je aan de regels houdt.
 
Het maakt niet uit
Wie je bent
Als je maar de grenzen kent
Help elkaar
waar je kan
Daar worden we allemaal vrolijk van......Yeah!!!!
 
Het was een geslaagd optreden!

Ben je benieuwd naar de foto's klik dan >>hier<< snel door naar onze groepspagina van 3/4
(of in het linkermenu via School & Organistaie naar onze groepen)
 
 
 
 
 
 
 
 
Update Februari 2013
 
 
 
 
 
7 februari
Vandaag had groep 7 een rekenles over "Meten is weten"
Voor foto's of als je wilt lezen hoe dit is gegaan, klik je snel door naar de groepspagina van groep 7/8
(of In het linkermenu via School & Organisatie naar Onze Groepen)
 
 
 

CITO 

 
5 t/m 7 februari
 
Op 85% van de basisscholen in Nederland is vandaag voor groep 8 de jaarlijkse Citotoets weer van start gegaan. Ongeveer 162.000 leerlingen buigen zich drie dagen over 200 meerkeuzevragen.
Zo ook voor onze 8ste groepers en dat is natuurlijk ontzettend SPANNEND !
 
De kinderen zullen getoetst worden op het gebied van taal, rekenen en studievaardigheden. Bijna 90% van de scholen laat de kinderen ook de toets wereldoriëntatie doen.

Omdat de toets zich richt op basisvaardigheden is een speciale training vooraf niet nodig. De toets laat zien hoe goed leerlingen gebruik kunnen maken van wat zij op de basisschool leerden. Een kennismaking met de toets en het type vragen op school is voldoende. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van een ‘oude’ toets.

De Citotoets is een hulpmiddel bij het maken van de keuze voor een passend brugklastype. De toets geeft een onafhankelijk advies naast het advies van de basisschool en de wens van ouders en leerling. Om de onafhankelijkheid van de toets te garanderen wordt de inhoud jaarlijks compleet vernieuwd. In de week van 5 maart 2012 ontvangen scholen de resultaten.
 
Resultaten
In de week van 4 maart 2013 ontvangen scholen de resultaten. Op woensdag 6 maart, als alle scholen de resultaten hebben ontvangen, maakt Cito de uitslag bekend.
 
 
Wij wensen iedereen heel veel succes !! Zet 'm OP !!
 
Hier wellicht nog een handige link waar je handige tips kunt lezen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Update 8 januari 2013
 
Gelukkig Nieuwjaar!
 
Allereerst natuurlijk de Beste wensen voor 2013!
 
 
 
 
 
 
 
Het nieuwe jaar is weer begonnen en gelukkig hebben we allemaal onze 10 vingers nog! Een goed begin! Iets minder was 't toen we maandagochtond de school binnenkwamen, het was er namelijk wel heel erg koud! Nadat meester Fedor op onderzoek was uitgegaan bleek dat tijdens de kerstvakantie de hele kelder was ondergelopen! Er hier hangen nou net de verwarmingsketels en die zijn dus stuk gegaan. Het was dus een frisse start maar met wat electrische kacheltjes was het best te doen. Gelukkig is er nog geen elfstedentocht op komst!

 
 
Photobucket
 

Kerst op de Tellegen

 
 
 
 
Ook dit jaar wilden wij samen afsluiten in een heerlijke kerstsfeer en zoals elk jaar door een gezellig samenkomen. Woensdagochtend 19 december, gingen we in groepjes allerlei gezellige Kerstknutsels maken. Anders dan voorgaande jaren was de gezamelijk kerstviering, met stukjes en liedjes opgevoerd door de kinderen, 's avonds voor het Kerstdiner. Zodat ook de werkende ouders mee konden genieten. Hierna gingen de kinderen naar hun eigen klaslokaal voor het gezamelijke Tellegen Kerstdiner alwaar ze wederom werden getrakteerd op allerlei heerlijke eigengemaakte gerechten.
 
Het was om je vingers bij af te likken!!
Tijdens het kerstdiner was er voor de ouders weer een gezellig samenzijn op het schoolplein. Dit alles onder het genot van heerlijke warme chocolademelk, een glaasje Glühwein, nostalgische kerstklanken en een knisperend haardvuurtje! Het enige wat er aan ontbrak om de sfeer compleet te maken waren een paar sneeuwvlokjes maar desondanks was het zeer gezellig en voor herhaling vatbaar!

Bij deze willen wij iedereen een hele fijne vakantie toewensen!
Photobucket
 
 
 
 
Prettige Feestdagen  
 
en een Voorspoedig 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photobucket

Hoog Bezoek 

Afgelopen woensdag was het weer zover! 
De Goedheiligman was zo vriendelijk om
samen met zijn Pieten ook onze school een
bezoekje te brengen. Dit jaar kwamen ze in
volle vaart aangesneld bovenop een Brandweerwagen
die met loeiende sirenes en bijbehorende zwaailichten
vlak voor de school tot stilstand kwam.
Hier lieten de Pieten zien dat zij ook als de beste
een brandje kunnen blussen. Nadat alles veilig en wel
weer was gedoofd werd de Sint en zijn Pieten onder luid
gejuich binnengehaald alwaar het feest echt van start ging.
Inmiddels is de Sint, met zijn gevolg, weer naar Spanje vertrokken
maar gelukkig hebben we de foto's nog!
 
 
Kijk snel bij de foto's !!
 
Klik >> Hier  <<
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug op Groen!
 
Donderdag 15 november was het zover; de inpsectie kwam voor de allerlaatste keer kijken of we het resultaat hadden vastgehouden wat we in april al hadden laten zien. Dat onze cijfers en prestaties weer op niveau zijn zoals het hoort. En het kon ook niet anders dan dat de inspecteur ons na een evengoed spannende ochtend het verlossende woord gaf;
De onderwijsinspectie geeft de Obs Tellegen het Basistoezicht weer terug!
We zijn weer GROEN !! Dit wil zeggen dat we ons weer kunnen meten aan alle andere scholen in Wijhe. (of misschien zelfs wel andersom)


 
Afgelopen week kan het dan ook niemand zijn ontgaan; we stonden zelfs in de krant en onze Groene vlag "wappert" weer fier in top!
Klik >>Hier<< voor het artikel in de Stentor
 
 
 
 
Opening Kinderboekenweek
Op 3 oktober mocht iedereen verkleed als iemand uit een ander land op school komen.
Zo zagen er kinderen uit als Amerikaans, Spaans en Hollands. De leerkrachten waren verkleed als Egyptisch, Mexicaan, Chinees en Russisch. In ons rijke leeslokaal zongen we samen het themalied van de kinderboekenweek: “Hallo Wereld”
Hierna gingen de kinderen in groepjes uiteen om in circuit-vorm allerlei activiteiten te doen.
We hebben op djembés gespeeld, gedanst, uit boeken voorgelezen en vlaggen geknutseld. Het was een hele bijzondere ochtend. Komende week zit nog vol activiteiten, zoals de voorleeswedstrijd op donderdagmiddag 11 oktober.
 
 
 
 
Start schooljaar 2012-2013
Op 3 september mochten we alle leerlingen met hun vakantieverhalen weer ontvangen.  Deze werden uitvoerig in de klas besproken. En daar werden afspraken gemaakt over hoe we het komende jaar met elkaar willen samenwerken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Schooljaar 2011-2012

 
 
Update vrijdag 1 juni
 
De afgelopen 5 weken waren een mengeling van meivakantie, hemelvaartvakantie, kamp voor groep 8, en tussendoor ook nog eens drie weken "gewoon" naar school.
In die zin is de update er ook een beetje bij in geslopen maar we zullen jullie snel weer een beetje bijpraten!
 

Wandel4Daagse

Ook dit jaar lopen wij, als OBS Tellegen, weer mee met de Wandel4Daagse!
De meeste kinderen lopen 5 kilometer maar er zijn ook enkele stoere stappers die de 10 kilometer gaan lopen!
Dinsdag 5 juni gaan we van start en na 4 dagen hopen we vrijdag 8 juni onze  welverdiende medaille èn bijbehorende applaus in ontvangst te mogen nemen!
Vrijdags verzamelen we aan het einde van de route bij het nieuwe gemeentehuis, waar de medailles opgespeld zullen worden. Daarna lopen we door naar de poort van Wijhe om de bloemen op te halen. Daarna hebben we doorlopend defilé tot aan de grote kastanje boom midden in de langstraat. We verwachten natuurlijk dat heel veel opa's, oma's, broertjes, zusjes, buren, vrienden, kennissen en overige familieleden de kinderen èn hun begeleiders, onder LUID APPLAUS binnen zullen halen langs de route in de Langstraat.
U komt toch ook !?
 

Onze Kanjermuur

In het kader van de openbaaronderwijs thema week hebben de kinderen mooie fotolijstjes geknutseld. Deze hebben wij opgehangen op een centrale plek, in de gang. Hier kun je de foto’s vinden van al onze 82 leerlingen op onze school. Het leuke is, dat de meeste foto’s niet op school zijn gemaakt, waardoor de foto ook iets over het kind zelf vertelt. Zo vist de een, en zwemt de ander. Af en toe zie je huisdieren of zit iemand voor de tent op vakantie. Alle kinderen hebben zelf het lijstje versiert, waardoor het een kleurrijk en vrolijk kunstwerk is geworden. Het symboliseert ook onze school als geheel, ondanks de verschillen. Een uiting van het openbare karakter van o.b.s. Tellegen. Ondanks de verschillen telt iedereen mee.  
Wij zijn trots op onze kanjers! Vandaar deze mooie muur. Veel kijkplezier gewenst!
 

EntreeToets

Het waren spannende dagen en er zijn heel wat energiedrankjes, kauwgompjes en wellicht een enkel nageltje aan gespendeerd maar de EntreeToets voor groep 7 zit erop!
Iedreen heeft ontzettend zijn best gedaan en we zijn trots op onze kanjers!
De resultaten zijn direct opgestuurd voor een spoedige uitslag. De leerlingen en ouders krijgen voor de zomervakantie een voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs. Ook wordt duidelijk waar de leerling komend jaar het beste het accent kan leggen om zich optimaal klaar te stomen voor de eind cito-toets in groep 8. De ouders van groep 7 en de leerlingen krijgen een aparte uitnodiging voor dit gesprek.
 

Lach 's naar het Vogeltje!

23 mei was het tijd voor de jaarlijkse klassefoto's! Iedereen was op z'n paasbest gekleed, haren netjes gekamd of met een flinke lik gel. De glimlachen en stralende rij witte tanden waren er in overvloed. Filmsterren op een rode loper waren er niets bij!
We zijn erg benieuwd naar het schitterende resultaat!

Tevens was dit dè dag voor meester Hennie en meester Fedor! Hun verjaardag wer namelijk gevierd en dat hebben ze geweten! Ze zijn luidkeels toegzongen en bedolven onder allelei leuke en verassende kadootjes! Het was een Geweldige dag! 
 

Op naar Terschelling!

Van 14 t/m 16 mei was het weer tijd voor groep 8 om samen op Kamp te gaan!
Zoals wij bij terugkomst hebben opgevangen hebben zij een paar onvergetelijke dagen achter de rug. Een uitgebreid verslag mèt foto's volgt snel op de klassepagina en in de fotogallerij.
 

Zwemlessen

Dinsdag 8 mei was het weer zover; het zwembad "de Welters" had het bad weer tot de rand toe gevuld met heerlijk verfrissend water!! De kinderen hadden er allemaal weer heel veel zin in en onder leiding van meester Gert-Jan hebben ze heerlijk gespetterd! Na de les mochten ze natuurlijk de grote glijbaan weer officiëel in gebruik nemen en dat lieten ze zich natuurlijk geen twee keer zeggen
( Voor een paar Foto's zie de fotogallerij! )
 
 
 
 
 
 
Update vrijdag 27 april

 Brandoefening

Vandaag hebben wij met elkaar een brandoefening gedaan.
De leerlingen hebben geleerd wat te doen bij brand. We herkennen de slow-woop.
We blijven kalm, we sluiten de ramen, maken een rij en verlaten het gebouw. Dit is allemaal goed verlopen. Na een verzameling op het grasveld konden we allemaal weer naar binnen en de lessen hervatten.
 

 Kamp Westerbork

Met groep 7 en 8 hebben wij afgelopen 23 april een bezoek gebracht aan Kamp Westerbork. Met een grote bus gingen we heen en terug. Er sloten negen ouders aan om deze dag te begeleiden en mee te maken. Kamp Westerbork refereerde ook met filmmateriaal naar Hertha Aussen uit Wijhe. Het was daardoor heel herkenbaar voor de kinderen. Wij vinden dat zo elke leerling zich een mening kan vormen over deze tijd in de geschiedenis. De kinderen hebben zich respectvol opgesteld en gedragen. Het was in totaliteit een leerzame en indrukwekkende dag. Wij vinden dit bezoek zo waardevol voor de kinderen, dat wij in de toekomst willen streven dit elke twee jaar te herhalen. Het idee is ontstaan om de bevindingen van de dag samen te vatten in een thema krantje. Wordt vervolgd.
 

 Klusochtend

Op zaterdag 21 april hielden wij een klusochtend. Er waren vier ouders die zich hadden aangemeld om te helpen. Hierdoor hebben wij alleen de ruimten binnen aangepakt en hebben we de tuin en het plein bewaard voor een andere keer. De zolder is opgeruimd en het magazijn beneden is helemaal nieuw ingedeeld. Het ziet er weer perfect uit!
 
 
Update vrijdag 20 april

 Onderzoekcentrum Den Nul

Op vrijdag 20 april hebben wij met groep 7 en 8 de opening gehad van het onderzoekscentrum in Den Nul. Dit was een leerzaam uitje waarbij wij een GPS-tocht hebben gehouden. Daarna hebben wij het museum binnen bekeken. Tot slot hebben we buiten uit rivierklei een eigen baksteen gemaakt door het in een vorm te duwen. Het was een leerzame dag en de kleine fietstocht ernaartoe was geen moeite. Wist u dat het onderzoekcentrum elke dag geopend is tussen 10.00 en 17.00 uur? En dat je er ook een lekker kopje koffie kunt bestellen? Meer info: www.infocentrumijssel.nl
 
 
 
Update vrijdag 13 april

"Hertha, omdat ze een Joods meisje was"

Groep 7/8 bezocht  de voorstelling "Hertha…Omdat ze een Joods meisje was..". Indrukwekkend, boeiend, emoties…. Een voorstelling geïnitieerd door het Verenigd Comité Wijhe, gebaseerd op het boekje van de heer J. Veerman over Hertha Aussen.
De voorstelling ging over een Joods meisje dat voor en in het begin van de tweede wereldoorlog met haar vader en moeder en zus in Wijhe woonde en uiteindelijk gedeporteerd naar kamp Westerbork en uiteindelijk is omgekomen in het voormalig concentratiekamp Auschwitz. Gedurende deze periode heeft zij een intensieve briefwisseling met haar vriendin Netty gehad. Deze brieven zijn bewaard gebleven. N.a.v. de brieven en het boekje van Jan Veerman is besloten een voorstelling te ontwikkelen over dit bijzondere verhaal.
 
 
 
Update vrijdag 1 april

Pasen

Op 30 maart hebben alle kinderen, met hulp van veel ouders, hun palmpasenstok versierd. Na een muzikaal optreden in het Weijtendaal, werd er een mooie optocht door Wijhe gehouden.
Het zag er weer feestelijk uit allemaal. Alle hulpmoeders weer ontzettend bedankt!
Op 5 april maken wij een ontbijtje voor elkaar. De kinderen hebben allemaal een paasmandje gekregen en een ontbijtbriefje om klaar te maken. Vorig jaar werden er leuke knutselwerkjes in het paasmandje verstopt. We hopen dat het dit jaar weer net zo succesvol zal zijn. Het is in ieder geval erg gezellig!
 
 
Het team wenst u alvast hele fijne paasdagen!
 
 
 
 
Update maandag 19 maart

 School!Week

Zoals in het maandnieuws was aangekondigd is de week van 19 tot en met 23 maart een bijzondere week. Het is namelijk de ‘School!Week’ van het openbaar onderwijs. Het motto voor deze landelijke campagneweek is “Ik ben welkom!”.
 
In deze week laten wij aan de kinderen merken dat wij trots zijn op hen en omdat zij samen de gedachte van het openbaar onderwijs waarmaken. Wij zijn trots om openbaar te zijn, want openbaar betekent dat iedereen welkom is op onze school, ongeacht hun levensovertuiging, godsdienst, politieke gezindheid, afkomst, geslacht of seksuele geaardheid. 
 
 
Wij willen komende week daarom met name benadrukken dat iedereen zichzelf mag zijn. En dat jezelf kunnen zijn knap en bijzonder is. Een respect-week, waarbij wij allerlei bijzonderheden in elkaar kunnen herkennen, mogen benoemen en accepteren.
Dat betekent ook dat wij rekening houden met elkaar.
 
Op maandag 19 maart hebben wij om 9:00 uur met alle leerlingen een gezamenlijke opening. En aan het eind van de week met allerlei activiteiten, sluiten wij op vrijdag 23 maart om 11.45 uur gezamenlijk af met het oplaten van speciale ballonnen. We doen dit op het grasveld naast de school, u bent daarvoor van harte uitgenodigd.
 
Omdat wij graag een speciale kanjermuur willen maken van onze kanjers op school, vragen wij aan alle leerlingen om volgende week een typerende foto (10 bij 15 cm) van zichzelf mee te nemen.
 
Begrippen als vriendschap, respect, waarden en normen staan komende week centraal en zullen op verschillende wijze in elke groep naar voren komen.
 
Wij maken er een leerzame week van!
 
 
 
 
 
 
Update dinsdag 13 maart

Activiteiten van infocentrum in Den Nul

infobrief
 
Beste ouders, verzorgers,
 
Graag breng ik bij u activiteiten van infocentrum in Den Nul onder de aandacht.
Wachten op het maandnieuws, zou te laat zijn voor een van de activiteiten.
 
Het zijn leuke en leerzame activiteiten na schooltijd. Het is uiteraard ter kennisgeving.
Ik zal voor de ouders, die niet zijn opgenomen in deze maillijst, het ook op het prikbord hangen.
 
Met vriendelijke groet,
Fedor Baarslag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ruimte voor Talent
08-09-2015 00:00:00

02-04-2015 00:00:00

Volg ons ook via Facebook

klik op onderstaande afbeelding