Hennie, leerkracht/locatieleider

 

Combinatiegroep: 7-8

Het bijzondere aan Tellegen is dat iedereen zich zeer betrokken voelt bij de school en alles wat er speelt. Kinderen spelen uit alle groepen met elkaar, en ze leren ook groepsoverstijgend van elkaar. We respecteren elkaar zoals we zijn, we zoeken elkaar op. We kennen en helpen elkaar.

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn. Een goede sfeer zorgt voor optimaal leren. Zeker in de bovenbouw, waar de overstap naar het voortgezet onderwijs wordt voorbereid, is het belangrijk dat kinderen bepalen wie ze willen zijn en hoe ze in de wereld staan. Er komt tegenwoordig veel op ze af, ook online. Kinderen daar goed op voorbereiden, en een stabiele basis meegeven naar het VO, dat is waar het om draait.

Mijn specialisaties zijn: ICT, rekenen en dramatische expressie. Door mijn eigen interesse in 'de computer' en de online wereld kan ik heel goed met de kinderen mee, weet ik wat er hip is, en kan ik ze ook nog leren hoe je er verantwoordelijk mee omgaat. Ook ben ik rekenspecialist bij ons op school. Ik overzie de leerlijnen en kan vaak kinderen, die vast zijn gelopen, in ieder geval weer een beetje vlot trekken. De lessen dramatische expressie passen bij mijn passie voor toneel. Hierdoor leren kinderen zichzelf kennen en accepteren dat er verschillen zijn. Ook kan je hiermee een flinke dosis humor toevoegen.

Ik zit inmiddels 12 jaar in het onderwijs. Ik wil voor de ontwikkeling van ‘mijn’ kinderen zorgen. Ik streef er altijd naar iedereen gelijkwaardig te behandelen. Ik kan slecht tegen onrechtvaardigheid en accepteer dat ook niet in mijn groep. Ruimte voor elkaar en humor, maken het volgens de leerlingen zeer prettig bij mij in de klas.

 

Terug naar Het team

 

Ruimte voor Talent
08-03-2018 00:00:00

02-03-2018 00:00:00

Volg ons ook via Facebook

klik op onderstaande afbeelding