Neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina Klik op het logo hiernaast

Geachte bezoeker, beste ouder,

Hartelijk welkom op onze website!

Hieronder onze school in vogelvlucht:

• Aandacht voor elkaar en het individuele kind
  • We zijn een opgeruimde school en ordelijk ingerichte klassen
  • Goede leeropbrengsten en een actieve “leesschool”
  • Zelfstandig en samenwerkend leren door combinatiegroepen
  • We hebben een groot schoolplein en een groot grasveld om te voetballen naast de school. Dus veel ruimte.
  • Sterk gericht op ICT vaardigheden
  • We werken met tablets in de onderbouw en in de bovenbouw voor elk kind een eigen chromebook. De middenbouw werkt met Ipads.
  • Een plusgroepaanbod voor sterke leerlingen
  • Bewegingsonderwijs door vakdocent
  • Hygiënisch sanitair met goede schoonmaak
  • Gratis Typelessen voor leerlingen in de bovenbouw
  • Een fantastisch (voor)leeslokaal genaamd  “Het Boekie Hoekie”

Onze ambities

Wij maken ons sterk voor goed leesonderwijs. Want lezen is de sleutel tot succes! Wij streven ernaar dat al onze leerlingen na acht jaar onderwijs vol zelfvertrouwen naar het voortgezet onderwijs uitstromen.

We werken dagelijks aan onze opbrengsten door samen met de leerlingen hard te oefenen aan de basisvaardigheden. We leren kinderen dat hard werken en oefenen loont, als je er echt voor gaat. Onze school scoort in tussen en eind-opbrengsten al vier jaar op rij 'excellent'. Daar zijn we trots op en dat willen wij onderhouden.

Ons uitgangspunt

Wij werken het liefst samen met ouder en kind, in een driehoek die elkaar versterkt.

Wij hanteren kleine klassen waarbij we meer aandacht kunnen schenken aan iedere leerling. We zijn op zoek naar hun talenten en hun creativiteit. Vandaar dat ons rapport meer is dan een rijtje rapportcijfers alleen. Wij werken met een rapportmap. Zo kunnen we al het werk bewaren waarop de leerling trots mag zijn. Door trots te zijn en haalbare afspraken te maken, krijgt de leerling energie en gaat het nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Ons doel is dat elke leerling met plezier naar school gaat, dus bij problemen zoeken wij samen met ouder en het kind naar een oplossing. Dit doen we door veel tijd te steken in leerling- en oudergesprekken. Dat is de kracht van onze kleine school. U bent voor ons als team een samenwerkingspartner om het onderwijs voor uw kind mee af te stemmen.

Komt u gerust eens langs op de kennismakingsdagen, klik voor meer info in het menu op 'kennismaken en aanmelden'

Wat aandacht krijgt groeit

OBS Tellegen

Nogmaals hartelijk welkom en graag tot ziens!

namens team, kinderen en ouders,

Fedor Baarslag

locatie coördinator o.b.s. Tellegen

Achter de Hoven 37