Leuke, ontroerende, grappige en vaak ook hele slimme uitspraken van onze kinderen

• Een kleuter vermeldt tijdens het kringgesprek :
    "Mijn zusje gaat naar het kinder-blaf-verblijf"

• Maik (4) "Mam, juf zegt dat we op school moeten werken"
    Mama bevestigt dit waarop Maik vraagt "Wanneer krijg ik dan mijn centjes van juf?!"

• In de kleutergroep tijdens een oefening zegt Frank; "Dat is correct!"  Even later wil een andere kleuter ook zijn goedkeuring uitspreken en zegt;   "Dat is Kroket!"

• Hier een uitspraak van een leerling uit groep 4;  "Eigenlijk ben ik een halve Prins". Juf; "Oja?, Hoezo dan?". Leelring; "Nou...ik ben tegelijk met de Koningin jarig! Maar de Koningin laat scheetjes die niet ruiken en geen geluid maken.....Dat is mij nog niet gelukt!"

• "Juf, het is echt bloedkoud!"

• Bij een proefwerk in groep 8 antwoord 90% van de leerlingen op  de vraag: waarom moet je je goed insmeren als je de zon in gaat?? Omdat de USB-straling slecht voor je huid is.

• De kleuters zitten te kleuren.Opeens houdt een jongetje een roze potlood omhoog en roept: "kijk juf, dit is goud, maar dan in het roze".

• "Juf, mag ik nu "verstandig' werken?"

• Groep 2. Juf zegt tegen een meisje. Wil jij voor mij de tafels even schoonmaken, want dat kan jij zo goed! Zegt het meisje: Ja, dat weet ik. Ik word later ook schoonmoeder.

• Ik ben de ALLERBETERSTE!!!

• Kleuteruitspraak in de rij naar gym. Zegt een jongetje tegen mij: Juf, zij kruipt voor! Waarop het meisje in kwestie antwoordt: Dan moet jij maar niet achterkruipen!!

• "Juf, ik heb alles netjes opgeruimd... Je gelooft MIJN ogen niet!"

• Nog een beetje in de ban van carnaval waarschuwt 1 van de leerlingen de juf omdat haar kleine broertje van 9 mnd een punaise uit iets trekt en ze zegt: ''Juf, Tijn heeft een polonaise in de hand!"

• "Juhuuf, mijn voet is verstuifd!"

• "Juf, ik heb mijn vader geholpen met cementelen!"